Bakat igen…. Lchf…
Japp, då har bagaren varit i farten igen 😉 hittade ett recept på lchf recept som jag tänkte att jag bara måste testa för det lät riktigt gott… Jag köpte hem kokosmjöl från Renée Voltaire i fredags när jag & barnen var på ica för att handla till middagen som barnen valt… Och det var ju såklart tacos 😉
Receptet jag hade hittat innehöll både mandelmjöl, kokosmjöl & keso. Riktigt enkelt att göra & ja det smakar riktigt bra. Jag åt två små skivor nu ikväll när barnen kvällsfikade & hade jag cream cheese på *mums* Så jag tar med mig detta till jobbet i morgon tillsammans med lite chiapudding. Det får bli min lunch 🙂
Så om ni vill testa att baka detta bröd så kommer recptet här:
6 ägg
50 g smör
250 gram keso (1/2 paket)
1.5 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1 dl linfrön
0.5 dl sesamfrön
0.5 dl solroskärnor
0.5 tsk salt
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
Gör så här
Vispa äggen pösiga och tillsätt det smälta smöret, rör till en fin smet. Blanda i keson. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål och tillsätt dem sedan i äggsmeten. Häll smeten i en bakplåtsklädd brödform och strö gärna över pumpakärnor och flingsalt. Grädda i 175 grader i ca 40 minuter.
Ska precis sättas in i ugnen…
Färdiggräddat & precis uttagen ur ugnen…
Nu var det så att jag hade inget bakplåtspapper hemma, hur det nu kan vara så.. Jag bakar ju ändå en del… Så jag smorde formen & självklart så fastnade lite i botten när jag skulle vända upp & ner på brödet för att få ut det…. Men gott är det iaf 🙂