Header Image

josephinesliv

Hej och välkommen till mitt nya hem på Vimedbarn.se!

Det är visst rulltårtansdag idag

Publicerad,

Jag hade ingen aning om att det just idag är rulltårtansdag. Jag bara råkade slå upp den sidan i leilas piece of cake när jag letade efter vad vi skulle baka, sedan såg jag flera som skrev på FB att det var den dagen idag. Så det passade ju bra. Rulltårtan blev helt ok, jag har gjort det en gång tidigare & då blev den sådär… Det jag tycker är svårast är just när den ska rullas…. Jag tror att den ska bli hur tjock som helst, men det blev lagom rund 😉

Det jag hade i var hallon & björnbär, så den blev syrlig & god! Lite hjälp hade jag oxå när jag skulle baka, Nick hjälpte till 🙂

 

Här kommer receptet som jag använde & det kommer som sagt från Leila Lindholms bok: Piece of cake

  • 3 st ägg, ekologiska
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 msk mjölk
  • 1 st apelsin(er), skalet
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 handfull mandelspån, strösocker, till rullning

Fyllning:

  • 1 l bär, eller frysta
  • 1 dl muscovadosocker

Tillagning:

  • 1. Rör ihop bär och muscovadosocker till fyllningen. Häll bort all eventuell överflödig vätska.
  • 2. Sätt ugnen på 250 grader.
  • 3. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Tillsätt mjölk och rivet apelsinskal. Blanda vetemjöl med bakpulver och vänd ner det i äggsmeten.
  • 4. Bred ut smeten jämnt och tunt på en plåt med bakplåtspapper. Strö över mandelspån och grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter.
  • 5. Sockra ett bakplåtspapper och stjälp tårtbottnen upp och ned. Lossa försiktigt bakplåtspappret från tårtbottnen.
  • 6. Bred ut fyllningen i ett jämnt lager på tårtbottnen medan den är varm. Rulla ena långsidan mot den andra till en tight rulle, var noga med att vika in första kanten ordentligt.
  • 7. Skär tårtan i ca 2 cm tjocka skivor.

2 Kommentarer

  1. Den där såg riktigt god ut ? bra jobbat!

  2. Tack så mycket ? Den var riktigt god!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *