Lchf-bröd med philadelphiaost
Publicerad,
Idag när jag kom hem från jobbet så satte jag mig ner i köket & kom att tänka på att jag har en del mandelmjöl i skafferiet som jag borde göra något av… Så jag googlade mandelmjöl & hamnade på denna sida —> Mandelmjölsguiden
Där hittade jag rätt fort detta recept som jag testade att göra. Nu tog jag endast 1 tesked salt & inte 1,5 som det står i receptet & det blev för salt för mig så nästa gång skippar jag saltet helt, jag hade även i hela linfrön & inte krossade som det står i recpetet.
- 1,5 dl mandelmjöl
- 1,5 tsk fiberhusk
- 3 msk krossade linfrön
- 1,5 tsk bakpulver
- 1,5 tsk salt
- 100 gram naturell Philadelphia-ost
- 3 ägg
- Värm upp ugnen till 200 grader.
- Separera äggens äggula och äggvita.
- Vispa ihop äggulorna med fiberhusk i en skål och låt smeten svälla lite.
- Ta en annan skål och vispa äggvitorna tills äggvitssmeten blivit hård och torr.
- Vispa ihop äggvitssmeten, äggulssmeten och Philadelphia-osten.
- Rör ner mandelmjölet, bakpulvret, linfrönen och saltet och vispa smeten helt slät.
- Lägg ca 10 klickar av smeten på bakplåtspapper.
- Grädda i ungen i cirka 15 minuter tills bröden blivit gyllenbruna.
Här är mitt resultat: