josephinesliv

Bakboxen.se

Nu så har jag & Elika testat bakboxen för första gången, det finns två varianter på den stora  bakboxen eller den lilla bakboxen, 

Den stora är originalboxen den kostar från  350kr/box & då får du: När du prenumererar på vår originalbox får du inte bara överraskande recept och bra råvaror. Du får även utvalda köksartiklar som gör bakningen både enklare och roligare.

Den lilla boxen kostar från 170kr/box & då får du: Precis lika goda recept och råvaror, men utan köksartiklarna som ingår i vår originalbox. Ett bra alternativ för dig som redan har allt i köket men vill ta del av nya recept, tips och råd.

I februrari boxen så var det himmelska bars med honung & kanel som var receptet. Det var roligt & enkelt recept som Elika kunde läsa & följa steg för steg utan problem. Nu gjorde vi bollar istället vilket man oxå kunde såklart & vi rullade vissa i kokos. Dom blev riktigt goda & jag som inte är så stort fan av jordnötssmör tyckte om smaken & jag kommer garanterat göra dom igen.

Här kommer receptet:

  • 1/2 dl solroskärnor
  • 1/2 dl pumpakärnor
  • 2,5 dl bovetekross
  • 12 st torkade & urkärnade dadlar
  • 1 dl kokosolja
  • 1 dl jordnötssmör
  • 3 msk honung
  • 1 msk kanel
  • 1,5 dl gojibär

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader. Sprid ut solros & pumpakärnor på en plåt, rosta kärnorna i ca 5 minuter i mitten. Håll uppsikt så att kärnorna inte bränns. Ta ut plåten & häll ner kärnorna i en skål.

Ta fram en matberedare & lägg i bovetekross & dadlar, mixa tills dadlarna är fint fördelade. Häll sedan ner kokosolja, jordnötssmör, honung & kanel mixa till en blank deg. Ta ut degen från matberedaren & blanda ner de rostade kärnorna & gojibär. Platta sedan ut degen på bakplåtspapper eller rulla till bollar & låt vila i kylskåpet i ca 30 minuter. Skär sedan till bars & förvara dem i en tätförslutande burk.

Elika & Nick mars -16 003

Elika & Nick mars -16 005

 

Elika & Nick mars -16 007

 

Elika & Nick mars -16 009

 

Elika & Nick mars -16 011

 

Elika & Nick mars -16 013

 

Elika & Nick mars -16 015

 

Elika & Nick mars -16 017

 

Elika & Nick mars -16 020

 

Elika & Nick mars -16 025

 

Elika & Nick mars -16 028

 

Elika & Nick mars -16 035

 

Elika & Nick mars -16 041

 

Tack bakboxen för detta recept & ingredienser, enkelt, gott  & nyttigt!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. majamyra | It´s all about the details

    Hemma hos har vi en tonårstjej som älskar Bakboxen. Och jag ser fram emot dessa himmelska bars när hon bakat dem. Verkar ju grymt goda!
    Fin blogg du har förresten!
    Lisa
    majamyra.se

stats