Häromdagen så blev jag sugen på sockerkaka. Men jag ville inte bara göra vanlig sockerkaka, utan ville ha något i den också. Så det fick bli äpple i för det var det vi hade hemma som funkar.
Jag sa åt Ali att fixa skala äpplet & sedan vända bitarna i socker/kanel. Själv så fixade jag smeten, jag tog fram min bok Leilas piece of cake för recept. Jag gjorde faktiskt vanlig sockerkaksmet & sedan i med äppelbitarna.
Här kommer receptet:
Grundrecept
- 3 ekologiska ägg
- 2 1/2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 50 g smör
- 1 dl mjölk
- 3 1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- Smör och ströbröd till formen
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
- Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
- Välj smaksättning eller fyll en smord och bröad sockerkaksform.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i 25–30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Enkelt recept att följa & resultat blir bra!
Som ni ser lite på bilden så använde jag kokosflingor & det var för att ströbrödet var slut 😉
Självklart så måste man ju smaka en bit när kakan är klar & kaffet till får man inte glömma… 😉 #alltidmedenkaffeihanden så står det nog på det flesta av mina bilder på instagram 😉 Klarar mig inte utan kaffe, men det har ni nog märkt vid det här laget… haha
Senaste kommentarer