josephinesliv

Försök till att göra en fidget spinner tårta..

Så har jag då börjat med att försöka få till en fidget spinner tårta till Nick nu när han fyller på torsdag… Får se om det blir bra men jag hoppas på det iaf. Jag har kikat lite på youtube för att få inspiration. Sedan så har jag även tagit hjälp av pappan i huset för att rita upp en spinner 😉

Så idag har jag gjort tårtbotten på 3lika för första gången & jag måste säga att botten blev riktigt bra.

Eftersom jag gjorde botten i långpanna  ( 30*35 cm) så fick det bli 5 ägg & därefter mäter man upp socker så det blir lika mycket som äggen & sedan tog jag hälften vetemjöl & hälften potatismjöl i sista glaset & i det glaset la jag även till ca 2,5 tsk bakpulver. ugnen hade jag på 175 grader & så gräddade jag botten på sista hacket i ugnen i ca 20 minuter.

När den var klar så fick den botten svalna lite innan jag vände den upp & ner på smörpapper. Efter  det så skar jag ut mönstret till fidget spinner.

Visst ser botten bar ut. I morgon ska den monteras med ett lager dumlefluff & ett lager hallonmousse. Det tror jag blir en bra kombo eller vad säger ni?

Dumlefluff gjorde jag på ca 180 gram Dumle & 3 dl grädde. Jag värmde upp grädden utan att koka den & sedan la jag i alla Dumle & rörde om tills allt hade smält, det står nu i kylen & i morgon ska den vispas för att sedan läggas på tårtans ena lager.

När tårtan är monterad ska den täckas med blå fondant, Nick valde själv färg när vi var in på Kitch´n i väsby centrum tidigare idag. En ny kavel fick också följa med hem därifrån. Så jag återkommer med ett nytt inlägg om denna tårta när den är klar 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats