josephinesliv

Har bakat springfromsbröd….

Jag bakade ett springsformsbröd igår & både Elika & Nick trodde att jag hade bakat en kaka så när dom kikade närmare & såg att det var bröd så ville båda genast smaka, åh vilket gott bröd mamma sa båda två så detta bröd kommer helt klart bakas igen. Jag hittade receptet hos Niiinis som oxå bloggar här. Jag hittade även många andra brödrecept hos henne som jag kommer testa.

Här får ni receptet från Niiinis Blogg

RECEPT, 2 springformar ‘a 8 bröd.

5 dl mjölk
50 g jäst
4 msk muscavado sirap (går bra med vanlig sirap också)
3 msk rapsolja (matolja)
1 tsk salt
2 ägg
6 dl vetemjöl
3 dl rågsikt
(Kan vara mindre mjöl då jag alltid kör på känsla, testa dig fram. Degen ska vara smidig, släppa från kanterna men gärna lite kladdig).
Vispgrädde till pensling
Vallmofrön till garnering

Gör såhär:
Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp den med lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, muscavadosirap, salt och ägg samt vetemjölet och rågsikten i omgångar. Arbeta degen i köksmaskin tills den släpper bunkens kanter och låt sedan jäsa övertäckt i 30 minuter.

Ta upp degen på mjölat bord, knåda den smidig och dela den i två. Forma den till 8 st runda bollar på varje. Lägg bollarna i ett fint mönster i en smord springform. Låt brödet jäsa under bakduk 30 minuter igen. Sätt ugnen på 175 grader  Pensla brödet med vispgrädde och strö över vallmofrön. Grädda brödet i den nedre delen i ugnen 35-45 minuter. Jag hade mitt bröd inne i ca 37 minuter men det är så olika från ugn till ugn så börja med 35 minuter är mitt tips.

Jag bytte ut muscavadosirapen mot brödsirap & vallmfröna mot chiafrön för det var det som jag hade hemma, men det gick lika bra 🙂

 

Elika & Nick feb-16 005

 

Elika & Nick feb-16 007

 

Elika & Nick feb-16 010

 

Elika & Nick feb-16 009

 

Elika & Nick feb-16 015

 

Elika & Nick feb-16 018

 

Elika & Nick feb-16 022

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats