Såklart har jag även gjort lakritsknäck iår igen, denna gång så testade jag faktiskt att göra med Hauptlakrits lakritspulver från kalabrien. Det blev riktigt gott, smakar ordentligt med lakrits. Det är nästan så jag måste göra en omgång till för japp, det är snart slut.. hihi
Så vill ni ha receptet?? 😉
Det är såklart vanligt knäck recept & sedan är det lakritspulver tillagt.
Recept:
2 dl grädde
2 dl strösocker
2 dl ljus sirap
2 msk smör
1½-2 msk lakritspulver
Blanda grädde, sirap och socker i en tjock-bottnad vid kastrull. Koka upp och koka utan lock tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är 122°, rör om då och då. Koktid 15–30 min. Tillsätt lakritspulver och smör. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna.
Kulprovet: Häll några droppar i iskallt vatten och rulla till en kula. Kulan ska bli fast till hård.
Lycka till!
Senaste kommentarer