josephinesliv

Lyckan när man får nästa bok…

Båda mina barn läser persiska (modersmål) i skolan. Nick har nu längtat & väntat på att han ska få nästa bok & i den är det mer skriva & läsa. Elika har den andra boken & han har ju sett när hon får dikter hon ska läsa & skriva.

Så förra torsdagen hände det, han fick den andra boken & han var så stolt & glad. Visst den är inte lika lätt som den första, där det mest är måla & lära sig ord.

Persiska böcker

Alltså båda barnen är så duktiga, Elika har börjat läsa så duktigt, det är så roligt att sitta & lyssna på henne när hon läser. Själv så kan man ingen bokstav men jag förstår rätt mycket när dom pratar men pratar inte själv 😉

Här skriver Nick vatten (ab) & pappa (baba) på persiska. Bokstaven b är väl rätt så lätt att lära, men ni ska bokstäverna Elika kommit till… Där är det inte lika lätt, ska få till en bild på det oxå.

Så nu ska det bli roligt att få se när Nick lär sig skriva & prata mer persiska. Båda förstår riktigt mycket men det där med att prata har inte riktigt lossnat ännu.. Jag bara väntar på den dagen när dom pratar ihop sig mot mig & jag inte hänger med.. 😉 Kanske borde göra som Elika sa sist; mamma du borde gå med oss & lära dig persiska 😉

Jag har försökt lära mig… Men utan något bra resultat… Vardagliga ord kan jag iaf.. haha

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats