josephinesliv

Småkakor…

Att baka småkakor är rätt roligt & det går oftast fort att göra oxå, vilket är ju bra. Visst det är skoj att baka bullar men med småkakor så ”slipper” man just den där tiden när degen ska jäsa…. Nu gjorde jag en mördeg & visst den ska ”vila” i kylskåp en stund men det går ändå fort, under den tiden degen fick vila i kylen så gjorde jag faktiskt snabba frallor som inte skulle jäsa men mer om det i ett eget inlägg.

Receptet kommer här:

4 ½ dl vetemjöl
½ dl  Strösocker eller 1 dl  Florsocker
200 g smör eller margarin

Arbeta samman ingredienserna till degen med vald smaksättning. Sätt ugnen på 175°. Låt kakorna svalna på galler. Förvara småkakorna torrt.

Jag gjorde trasselkakor, gaffelkakor & hallongrottor 🙂

Gaffelkakor:

Forma degen till en rulle, ca 4 cm i diameter. Skär rullen i 5 mm tjocka skivor. Tryck med en gaffel på varje kaka. Smaksätt med Vaniljsocker, kanel eller kakao. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter.

Trasselkakor:

Lägg en degklick i en väl rengjord vitlökspress och pressa igenom degen. Degen kan smaksättas med kakao, ingefära, vanilj eller kanel. Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter.

Hallongrottor:

Rulla små bollar av degen och lägg i små pappersformar. Gör ett litet hål i varje boll och lägg i en klick sylt i hålet. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.

 

 

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats