josephinesliv

Uvi, svinkoppor & löss….

Ja som ni förstår av rubriken så har denna vecka verkligen inneburit mindre roliga saker för denna familj, jag har nog aldrig varit med om att  allt kommit på en gång… Det började med uvi i lördagskväll, vilket vi fick antibiotika mot i söndags efter en tripp till löwenströmska, skola på måndagen för ena barnet, på tisdagen när det var dax för båda att gå till skolan så upptäcker jag löss på den ena & den andra kommer & visar sitt ansikte där är det början till svinkoppor… Bara att sjukanmäla båda & inhandla lusshampo & salva för svinkoppor. Lössen försvann på en gång men det kammas varje dag ifall att… Svinkopporna på Nick har inte blivit bättre fast vi har smörjt & tvättat med två & vatten.. Så det fick bli ett besök till VC i centrum nu på morgonen & Nick fick en starkare salva utskrivet, så nu hoppas vi på att det ska försvinna, dock så är han som vanligt förutom sina sår i ansiktet. Jag har tagit med mig barnen på min PW runda oxå, det tyckte dom var helt ok & vi komma ut & lufta oss, vilket vi behövde alla tre.

Jossans Iphone 119

Jossans Iphone 158

 

Jossans Iphone 130

 

Jossans Iphone 195

 

Vi gick ner till VC vid 9 & fick en tid bokad till kl 10,20 så vi gick & fikade medans vi väntade på vår tur i stället för att sitta i väntrummet. När det sedan var våran tur så fick vi komma in till en jättetrevlig sjuksköterska som kikade på Nick & frågade vad han hade, han svarade glatt svinkoppor… haha. Hon sa åt honom att vara noga med tvätta händerna & inte hålla på i ansiktet & han lovade 🙂

Jossans Iphone 201

Nicks salva som han fick utskrivet mot sina svinkoppor, så nu hoppas jag att denna ska hjälpa honom. 2ggr/dagen ska han smörjas in på sina sår under en veckas tid.

Paranix-Spray

 

Bilden lånad från google

 

Alltså hur kan man ”råka” ut får så många saker under en veckas tid…. Nu kan det bara bli bättre, Nick har innebandy cup på söndag som han längtar till. Elika är bjuden på kalas i morgon så det ska inhandlas present till nu i eftermiddag. Nu ska vi bege oss för att hämta Elika på skolan.

HUR HAR ERAN VECKA VARIT?? Antagligen roligare än våran 😉

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats